Grundkurs - Scuba Diver

Grundkurs - Open Water Diver

Grundkursen är där du lär dig grunderna för dykning för att kunna tillsammans med en parkamrat. Under kursen lär du dig att hantera utrustningen och att dyka på ett säkert sätt. Certifikatet öppnar världen under ytan för dig och du kan efter avklarad kurs dyka på egen hand ner till 18 meter.

 

Kursinnehåll

Kursen är uppdelad i både en teoridel och en praktisk del. Teoridelen kan anpassas efter elevernas önskemål. Efter genomgång av teorin skriver varje elev ett prov för att verifiera sina kunskaper.

 

Dykningen påbörjas i grunt och skyddat vatten med några grundläggande övningar och färdigheter varefter man avancerar till allt djupare vatten vartefter man blir redo för det. Allt för att dykningen skall gå lugnt och tryggt tillväga.

 

Vad ingår i kursavgiften?

• Lån av kursmaterial

• Teorilektioner

• Övningsdyk i lugn/skyddad miljö

• 4 Kursdyk (Obligatoriska)

• Utrustning - lån av dräkt, huva, boots, luftpaket, instrument samt vikter. OBS! ABC-paket (fenor, mask, snorkel och handskar) ingår ej.

• Efter avklarad kurs blir eleven medlem i vårt dyksällskap under det kalenderår kursen avslutas. Som medlem har man billigare hyra av utrustning, fria luftfyllningar och flera andra erbjudanden.


Förkrav

För att få gå kursen krävs att man fyller i en hälsodeklaration vilken tillhandahålls vid kursanmälan. Om man har någon åkomma som kan vara en fara vid dykning så krävs det att man har ett läkarintyg för att få dyka. Du skall vara 15 år för att gå den här kursen men från 10 år kan du gå i målsmans sällskap. Det krävs även att du kan simma 200 meter.


Pris

6000:-

(varav 1000:- i anmälningsavgift)