Hållsundsudde

Hållsundsudde

 

Typ av dyk:

Naturdyk

 

Dykdjup:

0-20 meter

 

Säkerhet: 

Var försiktig när du släpper ankaret så du inte släpper det över elkabeln som går ut här. Den är utmärkt med en stor skylt där den går ut så detta bör inte vara ett bekymmer. Udden är en populär fiskeplats så var noga med att märka ut med dykflagg och eventuellt skylt för sportfiskare som inte vet vad flaggan betyder.

 

Beskrivning:

Hållsundsudde är en brant klippvägg med stora block och stenar. Här finner man mängder av liv i hålor och bland stenar. Har man tur kan man även stöta på stim med makrill eller liknande.

 

Ankrar man inne i Kungsbackafjorden är det lämplig att tänka på att bergväggen fortsätter söderut, så följer man botten hamnar man en bit ut från kusten. Tänk därför på att det kan vara strömt på toppen av detta rev och att man kanske inte når det djup man hoppats på till tillbakavägen. Dyk därför inte på marginalerna. På västra sidan av detta rev intill bergväggen finns flera stora stenar och på ca 13 meters djup skapar dessa en swimthrough. Kring denna plats brukar ofta finnas gott om djurliv att njuta av.

 

Beroende på om man ankrar i viken vid kabeln eller inte vill chansa och ankrar inne i Kungsbackafjorden simmar man åt olika håll. Det är i alla fall längs den här kustremsan man lämpligen gör sitt dyk. 

 

Position:

Hållsundsudde kallas den sydöstra udden på Onsala halvön. Man kan komma hit landvägen men detta är en mycket mödosam vandring.  

 

Latitud/Longitud:

57 20 26,92 N  12 00 14,77

 


Visa Sjökort på Eniro.se