Skällingesjön

Skällingesjön

 

Typ av dyk:

Naturdyk

 

Dykdjup:

0-15 meter

 

Säkerhet: 

Bottensedimenten är väldigt lätta att röra upp och sikten försvinner snabbt om man rör upp för mycket. Vid Badplatsen finns livboj. Håll ett öga på kompassen eftersom det inte finns många naturliga referenser att gå efter.

 

Beskrivning:

En insjö med klart vatten även på djupare vatten. Det finns inte mycket växter på botten men sjön bjuder ändå på lite liv, i synnerhet på nattdyk. På ett och samma dyk brukar man kunna se ett antal Abborrar en och annan Gädda och om man har lite tur även en Ål. Igång sker enklast från bryggan vid hopptornet. Där kommer man snabbt ner på 5 meter och botten sluttar svagt mot mitten av sjön. Till höger om stranden ut mot spetsen på udden finns en del klippor som man kan kika i håligheter på och kanske hitta ngt spännande.

 

Igång sker enklast från badbryggan men under sommaren kan det vara många badande där så för att inte vara ivägen kan man följa stigen till höger från stranden och gå i på andra sidan udden. Det går att köra hela vägen ner till badplatsen för att lasta ur bilen men parkering bör ske framför kyrkan. 

 

Position:

Kör från Varberg på väg 153 mot Värnamo. Ta av i Rolfstorp mot Skällinge. Efter några kilometer kommer man fram till Skällinge och där följer man skyltning mot badplatsen strax efter man kört in i samhället. Från Parkeringen framför kyrkan går en liten traktorväg ner till sjön som men kan använda för att lasta av utrustning.